Faqja zyrtare FC FERONIKELI

Lajmet e fundit

Feronikeli

VS

Gjilani

Stadiumi Drenas

Rënditja

1. Drita 41
2. Ballkani 38
3. Prishtina 32
4. Gjilani 29
5. Feronikeli 23
6. Arbëria 21
7. Trepça ‘89 21
8. Llapi 20
9. Drenica 19
10. Besa 6

Trofe të fituar

FC Feronikeli vs AC Milan (FOTO/VIDEO)

Historiku i themelimit

KF. Feronikeli u themelua në vitin 1974, fillimisht me emrin “Nikeli”. Gjatë pranverës dhe verës së vitit 1974, u zhvillua një aktivitet i dendur në të gjitha aspektet, me qëllim të formimit të klubit të futbollit, regjistrimin e tij dhe inkuadrimin në Ligën ndërkomunale të Futbollit, që atë botë njihej me emrin “Liga e Qarkut të Prishtinës”.

Në krye të këtij aktiviteti qëndronte arsimtari i Edukatës Fizike, Hashim Mala. Më 8 prill të vitit 1974, në sallën e Kuvendit Komunal, në Gllogoc, tash Drenas, u mbajt Kuvendi Themelues i Klubit të Futbollit. Në këtë kuvend u themelua klubi, i cili u emërtua me emrin “NIKELI”, me seli në Gllogoc…

Lojtarët

Naser Ramaj - President

Naser Ramaj është biznesmen nga Kosova, që biznesin e tij e ka të fokusuar në Budva të Malit të Zi. Ramaj është president i FC Feronikelit që nga 1 dhjetori 2017 dhe që nga ajo kohë, FC Feronikeli ka fituar:

një herë titullin kampion (sezoni 2018-19),
një herë Kupën e Kosovës (sezoni 2018-19)
dhe një herë Superkupën e Kosovës (sezoni 2018-19).

Duke llogaritur edhe Kupën e Diasporës, gjatë sezonit 2018-19, FC Feronikeli nën presidencën e Ramajt fituan të gjithë titujt e mundshëm në Kosovë. Naser Ramaj ka lindur më 16 gusht 1974, në Drenas. Ai ka më shumë se 15 vite që jeton dhe vepron në Mal të Zi.

Gjatë vitit 2018 ai ishte tatimpaguesi më i madh në Mal të Zi dhe kjo tregon për suksesin në biznesin e tij PortoBudva, që është edhe sponsori kryesor i FC Feronikelit.

Presidenti Ramaj njihet si njeri shumë kërkues, dhe nuk mjaftohet me titujt e fituar, duke kërkuar përsëritje e përsosje të rezultateve të kaluara. Si synim i tij kryesor është ngrijta e FC Feronikelit në nivel evropian dhe jo vetëm vendor.

Foto Galeri